Marjo van Dam

Pedagoog & Ambulant begeleider

Marjo van Dam

Pedagoog, ambulant begeleider, ECHA specialist hoogbegaafdheid

Mijn naam is Marjo van Dam, getrouwd en moeder van drie (hoog)begaafde kinderen (jongvolwassen en tieners). In 2010 heb ik de opleiding Pedagogiek aan hogeschool Driestar Educatief in Gouda afgerond. Begin 2018 behaalde ik het diploma ECHA Specialist in Gifted Education (specialist Hoogbegaafdheid) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Motivatie

Door mijn gezinssituatie kwam ik in aanraking met hoogbegaafdheid. Het opvoeden van onze (hoog)begaafde kinderen was een intensieve tijd en een zoektocht naar hulp, antwoorden op veel vragen, peer-contact en onderwijs dat paste bij hun leerbehoeften. Door deze jarenlange ervaringen heb ik veel kennis opgedaan en groeide het verlangen om deze kennis en ervaring professioneel in te gaan zetten om hoogbegaafde kinderen, ouders en leerkrachten te helpen bij hun vragen rondom hoogbegaafd zijn.
Het hoogbegaafde kind (leren) zien en begrijpen in zijn anders zijn, denken en voelen en ondersteuning bieden waardoor het kind verder kan groeien en ontwikkelen zijn voor mij speerpunten in de begeleiding.

Aanbod

Ouderbegeleidingsgesprekken (opvoedingsondersteuning)
Individuele begeleiding kinderen en jongeren
Meedoen aan plusgroep en kinderexcursies (peer-contact)
Adviesgesprekken op scholen
Studievaardigheidstraining

Beroepsvereniging en registratie:

Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid
ECHA