Ontwikkelingspsycholoog

Imke Wijnhorst

Ontwikkelingspsycholoog

Persoonlijk

Ik ben Imke Wijnhorst, getrouwd en moeder van een zoontje. In 2009 ben ik afgestudeerd in de ontwikkelingspsychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 2015 heb ik een organisatie opgezet om ouders te ondersteunen in de opvoeding van kinderen: Gezinsfundament. Ik schrijf blogs, geef webinars en heb een aantal online cursussen ontwikkeld.

Sinds 2021 werk ik bij het Torenkamertje. Ik doe psychologisch onderzoek bij kinderen. Vanuit dit onderzoek is het mijn doel om adviezen te geven waar kinderen mee verder worden geholpen.

Motivatie

Het is mijn passie om er aan bij te dragen dat kinderen tot bloei komen. Ieder kind heeft zijn of haar eigen gaven en talenten gekregen. Als een kind de ruimte krijgt om zich goed te ontwikkelen, dan kunnen deze maximaal worden benut. Dat is genieten, zowel voor het kind als voor de ouders.

Al van jongs af aan geniet ik van het werken met kinderen. Kinderen voelen zich snel bij me op hun gemak. Ik ben rustig en vind het belangrijk om goed te luisteren en mee te bewegen met het kind.

Daarnaast vind ik het belangrijk om te kijken naar de omgeving waarin een kind zich bevindt. Opvoeding en andere dingen die een kind meemaakt, hebben een grote invloed op het gedrag en welbevinden van een kind. Bovendien heeft ieder kind ook zijn of haar eigen karakter. Om goed te kijken naar hoe deze factoren samen gaan en elkaar kunnen versterken, dat vind ik een mooie uitdaging!

Beroepsvereniging & Registraties

Mw. W.J. Wijnhorst, MSc.
Ontwikkelingspsycholoog

NIP lidmaatschapsnummer: 234023
SKJ registratienummer: 130006004
Meer informatie is te vinden op mijn website.